fredag, juli 07, 2006

Det här med nörderiet och projekterandet

Älskade familj, som jag älskar så jag kan dö (för, t ex)!

Pappa köper prylar

Mamma spelar BetaPet

Kristina får pojkar

Daniel spelar poker

Tobias pratar politik

Johanna pratar kost- och näringslära

Theresia.. äter spenat? Ja. Nörderiet just nu är nog (också) mest att jag är glad och att jag läser Bibeln. Jag vill vara en nörd för Jesus. Jag har alla förutsättningar liggande i mina gener.

När man är nördig, hur som helst

(OBS.. jag går inte efter ordbokens definition utan efter den som jag tror finns hos allmänuppfattningen, dvs att en nörd är en som är otroligt intresserad och engagerad och uppe i en sak, grej, syssla)

så får man betala ett visst pris. Ens hjärtefråga blir så uppenbar och konfronterar alla i ens omgivning. Man måste göra människor besvikna, chockade, glada, intresserade, uppretade - nån slags reaktion kommer för det allra allra mesta. Det har alla i min familj upplevt mer eller mindre - och kanske inte då bara för just det som jag nämnde, men också det.

Tänker hur som helst att när man nu har en sån ypperlig genetisk chans att få människor att höja på ögonbrynen, så kan man ju använda det för den person som älskar oss mest, och för vars skull vi slipper gå evigt förlorade.

Försöker bli mig själv... vad det nu ska behöva kosta. Men man ska komma ihåg att när vi måste betala, så har Jesus betalat före oss. Och när vi blir hatade, så har Jesus blivit hatad före oss (Joh 15:18).

1 kommentar:

Christin sa...

AMEN!!