tisdag, juni 03, 2008

Vecka 34

Dagarna är varma och svettiga och fötterna är svullna trots vätskedrivande mediciner. Jag har badat, utomhus, den 1 juni! Det var otroligt tidigt ju. Jag minns att jag badade i slutet på maj nån gång men det var nog ca 13 år sen tror jag.

Var på Matilda och Johans bröllop i helgen. Vackra vackra var de. Och jag var trött trött och hade dessutom värkar. Fick gå undan och vila två gånger och sen åkte vi hem vid 7-tiden. Det var runt 30 grader tror jag! Roligt men också jobbigt att så hastigt träffa saknade människor som jag inte hann eller orkade prata med så länge. Och söta Elisabet fick jag bara ge en kram. Hon var tröttare än jag... kom i rullstol efter operation. Kära nån. Kära söta.

Nu är det 6 veckor kvar och jag inser att det klingar väldigt annorlunda än 8 eller 7. Nu kan jag gå från att tycka att det är förskräckligt länge kvar till att jo, men okej, snart är det kanske dags ändå!

Igår var jag i Uppsala och gjorde ultraljud, träffade narkosläkare och läkare på specialistmödravården. Ultraljudet var roligast! Bebisen var exakt så stor som den skulle. Skönt det, och att den ligger med huvudet neråt! Jag såg bebisens fingrar, näsan och läpparna m.m. Barnmorskan sa att hon blev förvånad att vi fick så bra bilder på bebisen för det brukar vara ovanligt så sent i graviditeten. Den kände på sitt ansikte och vinkade till oss.

Sen träffade jag narkosläkaren som ville diskutera smärtlindring med mig och hon sa att hon ville att de ska sätta in en epidural (ryggmärgsbedövning) i tidigt skede och ha kvar den hela tiden, för att underlätta för hjärtat. Det blev en besvikelse för mig men jag har väl börjat acceptera det nu. Eller nja.. men jag får processa det. Och den andra läkaren sa inte så mycket...

I morgon ska vi på föräldragrupp.

Lata gravidreceptet nr 1:
Lägg kycklingfiléer i en ungnssäker form
Häll över en burk kokosmjölk
Stoppa in i ugnen på 200 grader och koka ris under tiden som det blir klart
Fixa eventuellt grönsaker men det är inte så troligt
Ät en portion och lägg resten i matlådor

1 kommentar:

Anonym sa...

Hallå där nu är det faktiskt vecka 35 ;)
Kram!!/Kristina