onsdag, oktober 05, 2011

The power of a gäsp

how to make gif


Jag är kanske lite galen som gör en sån här video och lägger ut men när man är morgonfin i mannens morgonrock känns det som det enda vettiga.

Det ska i alla fall föreställa en lycklig gäspning. Jag har ägnat mig åt några såna på sistone och det påminner mig om vad fantastiskt det är att få gäspa. Man kan vara väldigt trött men så länge man är anspänd kommer man inte gäspa. Först när man är avslappnad och trött kommer gäsparna och hela kroppen njuter. Är man frisk kanske man inte märker av den där skillnaden men det gör jag.

När jag blev sjuk när jag var gravid med Rut och fick reda på att jag hade en hjärtsjukdom lades jag in på sjukhus. Anledningen till att jag åkt in till akuten var för att jag plötsligt inte kunde andas normalt. Jag var tvungen att hela tiden andas medvetet för att få in tillräckligt med luft. Först efter tre sömnlösa nätter började det bli lite bättre. På den fjärde dagen på eftermiddagen kom det en gäsp! Det var den skönaste gäspen jag varit med om. Den kom och förvånande mig och påminde mig om att jag inte gäspat under hela sjukhustiden trots att jag inte kunnat sova mer än 2,5 timme utspritt på 3 nätter. När man är gravid i sjunde månaden behöver man verkligen sova mer än så!

Men den där gäspen kom och liksom berättade för mig att nu är det mycket bättre. Nu finns det lite mer ro i kroppen. Den natten sov jag bortåt hela fyra timmar. Sen dröjde det en månad innan jag kunde sova mer än 6 timmar på en natt.

Igår natt sov jag fyra timmar och jag lyckades inte vila nånting direkt på dagen. Först framåt kvällen kom det en skön gäsp som berättade att jag var avslappnad så det skulle gå att vila och sova. Den gäspen påminde mig om det som jag nu berättat.

Sköna gäspar gör mig tacksam och glad. Det var det jag ville berätta.

1 kommentar:

Sandra sa...

Ett "att vara i nuet"inlägg. Ska genast tänka på min nästa gäspning.