fredag, december 23, 2011

Jul

Den här veckan har varit trött och stressig och firande. Vi firade jul med Martins familj igår kväll och imorgon åker vi upp till Horndal och firar med min familj några dagar.

Under min uppväxt har jag alltid firat jul hemma, i ett och samma hus, åtminstone så länge jag kan minnas. Det gör att jag tycker det är lite svårt att transportera hela vårt julfirande som familj någon annanstans. Bland annat så blir det bökigt att ta med alla julklappar, speciellt dem med leksaker i, för att öppnas någon annanstans och sen tas hem. Jag tyckte det var så mysigt när jag var liten att få öppna alla julklapparna hemma och direkt kunna leka fritt med dem. Därför fick Rut i alla fall öppna några julklappar hemma i onsdags kväll. Som den här tågbanan. Den vill man ju gärna ha på hemmaplan direkt.

Igår firade vi med Martins familj. Mycket mysigt! Jag fick en Iphone (!!) av Martin och svärfar. Så glad blev jag. Har längtat efter en ett tag. Till stor del för att underlätta med att få in bilder till bloggen. 

Martin fick en fin fluga med matchande "näsduk" (?) av mig. Kunde inte vänta med att ge hans till julafton heller för jag visste att jag skulle få min klapp igår.

Ikväll gjorde jag ischokladen som jag tänkt göra under hela den här veckan. Men det går ju verkligen oerhört snabbt att svänga ihop ischoklad tack och lov. Sen har jag lagt i en färdigskalad nöt i varje.


Älskar den här kyrkan jag ärvt från min mormor. Den kan spela underbart vackert också. Nån gång ska jag ha ett helt bord med vit bomull, den här kyrkan, en julkrubba, tomtar och änglar, precis som mormor brukade duka upp till jul. Jag älskade verkligen att stå och titta länge på allt fint mormor ordnat på det bordet när jag var liten, och så passade man på att skruva fram den fina musiken många gånger.

God Jul till dig!

2 kommentarer:

Janina sa...

Åhhh... Precis en sådan där hade min mormor också!! Som jag sprang och vred på hela tiden... Häftigt! :)

Anonym sa...

Vad härligt att ni har haft en bra jul.Det var ju så härligt att vi kunde fira lilla julafton hos oss och att få höra glädjetjutet från Rut när hon öppnade det största paketet med hästen i.kram Inga o Sven