onsdag, maj 23, 2012

Bra kött

Ikväll åt vi ugnsstekt biff med gräddsås och blomkålsmos. Så gott! Jag är så otroligt glad att vi börjat köpa nötkött direkt från en köttbonde. Köttet är så mycket godare och så får man alla olika delar från djuret. Innan köpte vi mest bara köttfärs och det är ju inte så spännande med bara det. Det är ju roligt också att lära sig och bli bättre på att tillaga de olika delarna. Det kanske känns lite i plånboken när man väl ska betala för 10-30 kg kött, men sen känner man sig rik under lång tid när man kan plocka fram bit efter bit ur frysen.


Kanske är det något du också vill börja med? Betala för kvalitet, glada djur som får beta ute och leva naturligt. Då hjälps vi åt att värna en god djurnäring och bevara friska och välmående arter till kommande generationer.

Jag är sugen på att köpa på mig kött från lamm, gris och kyckling också från bra lokala leverantörer. Lamm växer för det mesta upp rätt bra men när det gäller gris och kyckling kan skillnaden verkligen vara enorm mot det man hittar på affären. Dessa djur föds ju upp på ett fabriksmässigt sätt många gånger. Det bästa sättet att påverka är nog att köpa kött från en riktigt bra leverantör. Man blir riktigt inspirerad av att läsa om hur grisarna har det på Domta t ex. Där har gyttjebad en mycket hög prioritet, eftersom det hör till grisarnas naturliga beteende. I leran kan grisarna leka och slappna av. I köttfabrikerna tuggar de sönder varandras knorrar för att de är trängda, uttråkade och stressade.


Inga kommentarer: