lördag, augusti 11, 2012

Mjölkprotein

Inte för att jag sov fantastiskt bra inatt men det var i alla fall en i raden av bättre nätter. Hade en ork jag inte haft på länge när jag vaknade i morse. Jag gjorde kokosbollar med bra sötningsmedel. Det känns så bra att ha något fikaalternativ hemma som känns ok för Rut.


Sen gjorde jag ghee - man kokar och separerar smör från mjölkprotein och laktos. Gjorde det en hel del för ett antal år sen, kanske till stor del för att det är så gott! Men hur som helst, Knut verkar ha reagerat på mjölkprotein. Jag testade att minimera mjölkprodukter för några dagar sen och han blev mycket gladare, sen testade jag laktosfria varianter och då blev han ledsen igen och fick röda utslag. Så nu försöker jag äta så mjölkfritt det går. Jag tror smör ska funka hyfsat bra, det innehåller ändå inte så mycket mjölkprotein, men i och med att jag tagit bort alla mjölkprodukter har jag ökat på smöret en hel del. Knut mår ändå bra men de röda utslagen har inte försvunnit helt och jag undrar om jag kan äta smör obehindrat. Ska försöka komplettera med ghee till viss del i alla fall och se om jag kan få hans utslag att försvinna.


Känns inte helt lätt att få i sig tillräckligt när jag äter LCHF och ammar och inte kan äta mjölkprodukter, och jag har kanske inte all ork i världen till att sätta mig in i ett nytt sätt att äta. Jag känner mig hungrig ofta och vet inte vad jag ska äta, men det ger sig väl. Tur att jag följer Lanas blogg. Hon brukar komma med bra mjölkfria recept.

Igår gjorde jag smoothie på kokosmjölk, frysta hallon och vaniljpulver. Mums!

Glad att Knut mår så mycket bättre i alla fall. Som första dagarna efter förlossningen mådde han bra och log mot oss. Sen kom magknipet och leendet försvann. Nu är han lugnare och leendet har kommit tillbaka. Så ljuvligt att se honom le och känna ro. Han sover också bättre och längre stunder och är mer social och vaken när han inte sover. Jag är glad också att jag ändå kommit på vad som var felet så pass tidigt. Har hört om andra som kommit på att deras barn inte tål mjölkprotein efter många månader av skrik och kolik.


När Rut var liten var hon verkligen så glad och nöjd bara hon fick tillräckligt med mat. Hade jag inte haft den erfarenheten att jämföra med hade jag kanske inte klurat lika mycket på vad som var felet nu med Knut.

1 kommentar:

ryskadockor sa...

Vad härligt att kunna hitta "felet"! Du kommer ju själv att mår mycket bättre utan mejerier! Kolla hos mig efter många mejerifria recept! :)
Ha en fin lördagskväll!
Kram kram
//Lana