Så här gjorde jag aiolin:
4 äggulor
1 ägg
1,5 dl rapsolja
1,5 dl olivolja
8 pressade vitlöksklyftor
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk fransk senap
lite salt
Se till så allt är någorlunda rumstempererat så går det finfint att bara mixa ihop allt. Att det är ett helt ägg med gör det lätt att lyckas - äggvitan suger upp och binder fettet.
Med äggvitorna som blev över gjorde jag maränger - man vispar vitorna hårt med ett par droppar citronsaft och eventuellt någon sötning. Jag blandade också ner lite hackad mandel i det hårda skummet. Klicka på plåt och grädda 1 timme på 125 grader.
2 kommentarer:
Mmm... gott med aioli! :)
Ska prova ditt recept! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana
Ja det var verkligen skönt att vi slapp kejsarsnitt och att allt gick bra =) Kram
Skicka en kommentar