måndag, oktober 22, 2012

Dagens läkarbesök

Besöket hos barnläkaren idag gick väl bra, trots att jag blev lite stressad av alltihop. Han tyckte att det var mycket osannolikt att Knut skulle reagera på Nutramigen, men tyckte samtidigt att jag verkade väldigt övertygad om att han gör det. Jag fick mitt recept i alla fall och han sa att vi kan testa att ge Knut lite mjölk om en månad och om han reagerar då om ytterligare en månad igen.

Han sa i alla fall att Altheran är mer lik komjölk och att Nutramigen inte kan sägas vara lik komjölk alls, men den är ju ändå baserad på komjölk. Jag tycker i alla fall att Knut reagerade häftigare och snabbare på Altheran än på Nutramigenen och då fick jag en förklaring till det.

Läkaren pratade om kolik, men det förklarar inte varför Knut blev dålig i magen redan efter 24 timmar, kolik kommer inte så tidigt, och varför vi fick ett nytt liv med en glad Knut så fort vi slutade med Nutramigen. Nåja, läkaren accepterade ju i alla fall mina resonemang men det är jobbigt att behöva argumentera mycket.

Nu behöver vi inte betala skjortan för Neocate längre och vi har burkar beställda och klara på vårt apotek. I förra veckan fick Martin åka till Flemingsberg (från Västerås) för att få tag i en burk, så vi har sett till så de tagit hem burkar till oss nu. Nu ska jag försöka glädja mig över det lugn som vi kan få vara i nu.

Tack och lov får den här lilla killen fortsätta må bra nu i alla fall.


Sånt här hände aldrig så länge vi gav Nutramigen - att Knut bara somnade själv i babysittern. Nu är han så lätt att ta hand om. Så fort han blir trött lägger vi bara ner honom och ger nappen och han somnar. Ja, förut var ju Martin ute och åkte med honom i bilen flera gånger per dygn för att få honom att somna. Så tacksam att vi fått livet att funka!

2 kommentarer:

Sonja Kidron sa...

Vad härligt att lillamannen börjar få ordning på sin mage och att ni hittat en alternativ väg att gå!! Hoppas den snälla magen håller i sig! :)

Kram
/ Sonja

Anonym sa...

Vid oss har då igen Nutramigen varit den räddande ängeln, ersättningen som vi först fick utskrivet på recept passade inte alls! Men nog är det skönt när man märker att de får må bra och inte ha ont :)