söndag, oktober 21, 2012

Mjölkfritt med blomkål

Min syster inspirerade mig till det första receptet. Det passar bra till t ex korv eller lax, eller som pålägg på mackan.

Röra med blomkål och oliver

Koka blomkål. Mixa samman med svarta oliver, ordentligt med olivolja, örtkryddor (färska eller frysta), lite vitpeppar och salt.


Gult blomkålsmos

Koka blomkål. Mixa samman med kokosmjölk, några citrondroppar, vitpeppar, salt och gurkmeja. 

Mums! Gott till lax, biffar m.m.

Jag försöker använda gurkmeja i lite allt möjligt, vilket inte alls är svårt för det ger inte så speciellt mycket smak, men det färgar allt vackert gult! Sen är gurkmeja antiinflammatoriskt och ska vara bra mot sjukdomar och värk.

1 kommentar:

Unknown sa...

Gott med blomkål, speciellt med kokosmjölk! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana