tisdag, november 13, 2012

Nu närmar det sig

Jag bar börjat få lite julfeeling och har funderat lite grann idag över hur det ska pyntas. Min mormor brukade duka upp ett bord så fint med en lysande kyrka, änglar, tomtar och krubban. Jag har fått överta kyrkan, som också spelar så vackert, men jag har inte haft något bra ställe att ställa den på. Nu har jag en bra plan. Det ska bli mysigt.

Rut tycker det är ganska jobbigt att det är så mörkt ute på eftermiddagarna och kvällarna. Hon vill verkligen hålla mig i handen och hon säger varje gång vi går ute att hon är rädd. Idag beklagade hon sig riktigt ordentligt. Så klart säger jag att hon inte behöver vara rädd, att jag beskyddar henne osv. Idag försökte jag trösta henne och också förklara att det kommer vara mörkt nu fram till jul men sen vänder det och blir ljusare. Det hjälpte inte. Då berättade jag att snart kommer alla människorna sätta upp vackra ljus i sina fönster och man kommer sätta upp ljus i träden och då kommer det bli lite ljusare för oss där ute. Ja, det är för att Gud har sagt åt dem att sätta upp ljus så jag inte ska behöva vara rädd.

Ja, sa jag. Nu när jag skulle skriva det här funderade jag på om det var trovärdigt av mig att hålla med om det påståendet. Men jo, Gud har ju hittat på julen, och därför tänder vi ljus, så jag tycker nog Rut har helt rätt.

Pappa hade hittat en gammal önskelista jag skrivit. Så roligt att läsa. Och jag tycker det är en så bra önskelista också. Bra användbara saker.Inga kommentarer: