måndag, juli 24, 2006

Trådar

Sitter här. Har en dag framför mig, själv, fram till halv fem. När hände det sist? Länge sen. Har inte haft tid med något annat än nuet på ett bra tag. Idag ska jag samla och dra i trådar. Gotland, framför allt, och vara med Gud.

Jag har svårt att ta till mig att Gud-tjänst skulle behöva handla om att administrera saker, förbereda, slå ett telefonnummer. Jag är så urkass på sånt. Eller, jag tycker inte om det. Jag vill bara be och läsa bibeln. Men det är intressant att se hur saker kommer te sig, med en själv och det man gör. Att se hur man kommer fungera och arbeta, och vad det kommer ge för resultat. Att se också vad man måste lära sig, och vad man ska akta sig för att lära sig.

Lever en era av livet. Sommar i Västerås. Har över huvud taget varit mycket i Västerås sen jag träffade Martin. I höst kommer det se annorlunda ut. Kommer vara här max varannan helg, har jag bestämt. Kommer leva Stockholms-höst. Kommer jobba och new-lifea. Vill hitta ett sätt att jobba med barn. Drömmer om att ha en cellgrupp med typ fem stycken 7-10-åringar. Men det kanske är sen, det ska ske. Men jag tänker och ivras och spricker vad gäller barn. Som jag skrev till Anders - ens inre exploderar på mikronivå, och jag vill helst kräkas. Barn barn barn barn barn.

Och jag bevarar det där minnet från Serbien som var magiskt. När vi var och städade i förorten och jag träffade Danize som adopterade mig och min hand och hennes bror och det gäng barn som kom och bara var med mig, och... vilket djup av rikedom, och kärlek. Jag exploderar på mikronivå.

Jag är glad och känslig. Är TH. Bra.

6 kommentarer:

lisa sa...

låter som vi har liknande dagar samtidigt idag lala omkring styra upp saker be och djupna du är bra kramar

lisa sa...

.. är glad att stockholm får behålla dig denna även denna höst

anders sa...

Glädje Theresia! Vi ska till Gotland och välsigna ön! Gud är god... :)

Katarina sa...

Du är så fin!!! Kramar om!

christin's blog sa...

Puss!
Tänk att man kan vara så olika. Jag har svårt för att sätta mig ner i lugn o ro. Somnade på jobbet (på lunchen) idag. *fniss

Jag har också skrivit om en massa barn på min blogg. Men den är ju på tyska...

lisa sa...

hejsan vän.. har du fått mitt mejl.. lalalala kramar