onsdag, oktober 19, 2011

Hemma

Vi är hemma. Och kameran är glömd i Horndal så fina bilder får komma upp en annan gång. Ska försöka åka dit på måndag igen.

Den här dagen har jag varit arg på en ny medicin jag fått för att lindra höftsmärtan. Den kanske hjälper något mot smärtan men på köpet gör den väldigt mycket annat oönskat. Jag klarar inte av att ta den ikväll igen. Hade jag bara möjlighet att slappa hela tiden kunde jag våga att fortsätta men en Rut ska tas om hand och hämtas på förskolan och gäster ska tas emot i helgen. Måste vara jag och den här medicinen gör mig till någon annan.

Tycker det är lite ironiskt att man är som mest sårbar mot mediciner när man verkligen behöver dem. En sjuk människa i stort behov av mediciner kan ju verkligen fara illa om medicinerna inte fungerar optimalt. En frisk människa har ju marginaler och kan bättre tåla lite biverkningar.

Som med mina hjärtmediciner - jag är beroende av en tillräckligt hög dos, men tar jag för mycket blir livet outhärdligt pga all yrsel. Nu har det varit på en bra nivå ett tag i alla fall.

Nu har 24 timmar gått sen jag tog den där tabletten och jag känner mig lite fri.

2 kommentarer:

lisa sa...

jobbo mediciner.. (what´s the wrong with your hips?)
KRAM!

Theresia sa...

Sen jag blev sjuk av hjärtat har jag haft svårt att vila och samtidigt andas ok, så jag har fått ligga på det sätt som funkat, ofta har det varit ung 1 sätt i taget. På det sättet har först höger och sen vänster höft blivit överbelastade av att jag legat på dem hela tiden. Har/har haft trokanterit där vilket är en inflammation i en slemsäck nära höftbenet, som gör ont. Nu trodde läkaren att jag kanske har en nervsmärta och det är mot detta den här medicinen skulle hjälpa...
KRAM!!