onsdag, april 18, 2012

Oro

Jag ägnade hela dagen igår åt att må dåligt av en massa oro. Oro är verkligen giftigt. Jag började med att helt utan oro börja prata med Martin om en massa saker vi skulle kunna vara oroliga över. Efter en liten stund var vi båda oroliga och stressade. Martin lyckades bättre än jag att skaka av sig det allt eftersom dagen gick. Jag själv insåg ganska snart att jag måste släppa allt och sluta oroa mig men jag orkade inte riktigt värja mig, så jag var stressad och lättirriterad hela dagen. Så onödigt!

Jag tror helt klart att oro är ett val, men när du är insnärjd i oro är det svårt att komma loss. Ibland har jag fått lov att be till Gud "nu omvänder jag mig från all den här oron och fruktan" och så har han gjort mig fri och gett mig av sin frid, men det funkar inte om du inte vill bli fri.

Ett aktivt val, jag tänker inte oroa mig mer, kanske inte alltid målar din dag i rosa skimmer, men jag tror att man ser resultat förr eller senare om man håller fast vid sitt beslut.

Igår lyckades jag inte sluta oroa mig riktigt, men jag bestämde mig för att nästa dag skulle vara fri från oro och att jag skulle vägra så in oro i våra liv så som jag gjorde idag när jag började prata om en massa stressande saker.

Idag är ny skön dag. Jag är glad och jag tänker välja vad jag talar ut. Här ska talas frid!

Har delat den här bilden förut men den är så bra så den får hänga med igen.1 kommentar:

lisa sa...

sant!