tisdag, maj 01, 2012

1 Maj

Jag känner att jag måste jobba för att hitta lite mer frid och ro i nuet. Jag stressar upp mig för hälsa, viktuppgång, att vi bor trångt. Vi har typ bestämt att vi inte ska flytta nånstans förrän till nästa vår, men jag kollar ändå hemnet flera gånger per dag.

Och så tänkte jag nu när jag skrev 1 Maj som titel, vad skönt att det är maj, men kan det inte bli augusti på en gång? Jag vill väl egentligen kanske inte ha bebis just precis idag, men det är stressande att tänka på hur de här månaderna ska gå, så man vill att de ska vara över.

Så vill jag inte ha det. Vill njuta av den här sommaren och även om det kommer utmaningar så vill jag ta dem med ro. Vad tjänar jag på att stressa och oroa mig? Ingenting!

Vi har haft en rätt skön dag annars. Vi har städat en del, rensat ut vintern och haft vänner på besök. Jag gjorde ratatouille med korv, fet yoghurt och ris till kolhydratätarna. Älskar ratatouille! Det bästa är att göra massor för den blir bara godare när den får stå i kylen nåt dygn eller flera.

Sen gick vi en solig kvällspromenad med Rut på sin cykel. Hon har haft den ett par veckor. Hon blir duktigare och duktigare.3 kommentarer:

ryskadockor sa...

Hoppas du kan finna ro och lugn under den sista tiden innan bebisen kommer... det är så viktigt! Se till att du också sover ordentligt, det kan hjälpa ta bort stress...
Jag känner igen det med sötsuget... det är därför jag har valt bort mejerier helt och hållet, vissa grönsaker också... det triggar igång sötsuget och jag precis som dig vill nästan klättra på väggarna för att stå emot det... Så som jag äter nu, alltså mest protein och fett, mår jag oerhört bra av, både i magen och själen... Jag har blivit mycket lugnare psykiskt också (har haft häftiga humörsvägningar förut)... Jag har kommit fram att jag är MYCKET känslig mot kolhydraterna och speciellt är jag känslig mot mjölksocker... fast ingen allergi... det är bara mina egna slutsatser... så mycket som jag "lyssnat" på min kropp...
Hoppas jag kunde förklara det för dig...
Ta hand om dig!
Ha en fin dag!
Kram
//Lana

Jenny sa...

Hej, Vilka härliga kommentarer från din fyraåring! När jag var gravid första gången var jag ute o promenerade mycket. Det mådde jag väldigt bra av. Hoppas du kan njuta av tiden av väntan. kram Jenny

Anonym sa...

Vilken fin cykel Rut har fått.Kram Inga