onsdag, maj 02, 2012

Så här gör jag ratatouille


Åh vad det är gott! Passar bra till mycket, t ex korv, köttfärsbiffar, kycklingfilé eller fläskkotlett. Gärna med en klick fet yoghurt. Blir bara godare efter att ha stått i kylen ett dygn så man kan göra den i förväg. Eller gör mycket och ät hela veckan. Den här satsen blir mer än man tror.

1 aubergine
1 zucchini
2 röda paprikor
1-2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
olivolja
2 pkt (á 400g) krossade tomater
timjan
basilika
oregano
salt
vitpeppar
(cayennepulver)

Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i mycket olivolja. Minst 1 dl blir bra.
Hacka resten av grönsakerna i tärningar ungefär. Rör ner i kastrullen.
Häll på krossade tomater och krydda. Rör runt.
Låt småkoka bortåt 1 timme.
Smaka av och krydda eventuellt mer. Man vill ha en framträdande smak av timjan tycker jag.

2 kommentarer:

ryskadockor sa...

Vilket bra recept! Låter otroligt gott! Och passar mig som inte äter mejerier! Jag sparar det genast! Tack, tack!
Ha en fin dag!
Kram
//Lana

Theresia sa...

:) Tack!