söndag, maj 13, 2012

För mycket järn

Jag tror och hoppas att jag kommit på varför jag varit så trött senaste dagarna. Jag har nog blivit lite järnförgiftad, igen. Alltså. Jag har en multivitamintablett, för kvinnor, även gravida och ammande, som innehåller ungefär 125% av rekommenderat dagligt intag av järn. Är inte det lite onödigt högt? För mig är det nog garanterat det i alla fall. Jag äter ju en järnrik kost i övrigt. Hur som helst så har jag positiva erfarenheter av att ta multivitamin från när jag var gravid med Rut. Jag började med det det då halvvägs in i graviditeten och tyckte att det lugnade ner min aptit. Så jag inhandlade en ny burk när jag blev gravid i vintras och började ta en tablett om dagen. Men efter ett par veckor blev jag jättedålig och fattade till slut att jag kanske skulle sluta med tabletterna. Symptomen stämde in på järnförgiftning. Det blev bättre i alla fall efter några dagar utan multivitamin.

Men nu när jag haft sån galen aptit och jag kommit längre i graviditeten tänkte jag att jag säkert skulle klara de där tabletterna. Men jag tror nog att det blir för mycket järn ändå. Ja, tror och hoppas att det är därför jag mått så dåligt. Glömde ta tabletten igår och idag tänkte jag att jag skulle låta bli. Nu här på kvällen tycker jag att jag mått lite bättre. Så det återstår att se om jag är piggare imorgon. Tror det. Känns så.

Sov gott! Hoppas du får en skön start på veckan imorgon!

Roligt förresten att ni är fler som tvättar håret mer sällan och är rädda om era kroppar och miljön. Way to go!



2 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Vilken fin bild på dig! Vad läskigt med din järnförgiftning - själv brukar jag ju få tvärtom, anemi... vi borde jämna ut varandra :)
Visst är det fint med de där gamla kakburkarna, roligt att du har en likadan som jag!

ryskadockor sa...

ja, håller med ovanstående! Vad fin du är, vacker bild! :)
Hoppas du mår bättre snart! Usch, inget vidare med järnförgiftning!
Ha en fin dag och ta hand om dig!
Kram kram
//Lana