Min fina syster.
Och fina Konrad.
Tjälknölen gjorde jag på bog från den en gång lyckliga oxen som jag har en del delar av i frysen. Älskar tillagningsprocessen, att köttet får stå hela natten i ugnen på låg temperatur och sen ligga i saltlag fyra timmar. Det måste ju bevaras överlägset mycket vätska i köttet när det dröjer så länge innan man börjar skära i det. Jag hade ugnen på 60 grader under natten och höjde till 100 på morgonen tills innertemperaturen var 67. Vid 75 är det genomstekt om man vill ha det.
Barnen älskade i alla fall köttet, då har man lyckats.
1 kommentar:
Oh, vilket fint kött blev det! Jag måste absolut testa laga köttet på det sättet! Låter så gott!
Vad härligt med besök av systern! Min syrra bor långt bort i Ryssland och vi ses väldigt sällan... i sommar åker jag till Ryssland och hälsar på min släkt, då har jag inte varit där i nästan 5 år... Ska bli otroligt roligt att få träffa alla! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
P.S.
Vad härligt att du har ork och energi! :)
Skicka en kommentar