Jag tänkte att det nog kan bli godare så, men jag känner ingen större skillnad i smak. Däremot så känns det nyttigare att göra på det viset ifall man vill äta majonäs eller aioli till vardags. Det finns några olika frågetecken kring råa ägg men framför allt så tar vår kropp upp äggets proteiner bättre om ägget inte är rått. Jag vet inte hur länge ägget behöver tillagas men 2-3 minuter blir ju bättre än inget i alla fall.
Mitt aioli-recept, så grymmans gott!
4 löskokta ägg
1,5 dl rapsolja
1,5 dl olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
1 tsk citronsaft
ca 8 vitlöksklyftor
lite salt
Se till så allt är någorlunda rumstempererat, lägg allt i en skål och mixa tills all olja är absorberad och aiolin är mjuk och fin.
1 kommentar:
Låter jättegott! Måste testa! :)
ha en fin dag!
kram kram
Skicka en kommentar