söndag, december 09, 2012

Andra ljuset tänt

Glad andra advent på dig! 

Så många saker det är man ska vänta på i de här tiderna. Rut tycker så klart vi ska tända tredje och fjärde ljuset också, och idag ville hon få sätta Jesusbarnet på kalendern på en gång, men det fick hon inte och jag förklarade att alla djuren (som nu sitter på kalendern) också väntar på att Jesus ska komma snart till deras stall. Julklapparna har hon förstått att hon inte kommer få än på ett tag i alla fall.

Det finns i alla fall saker man inte alls behöver vänta på. Finns så mycket här och nu att vara tacksam för och glädja sig åt. Och jag är så glad att jag inte behöver vänta på Jesusbarnet egentligen, utan att Jesus bor i mitt hjärta och finns där för mig varje stund.

Ibland berättar Rut för Knut Jesus bor i ditt hjärta förstår du. Så sött.

Åh, kom just att tänka på vad Rut sa våren 2011. Hon pratade om sin lillebror ett par gånger. En gång sa hon frågande Vart är min lillebror? Jag förstår inte vart det kom ifrån. Vi längtade verkligen efter en Knut, men det hade vi inte pratat med Rut om. Hon sa så i samma veva som vi upplevde att Gud sa till oss - kör på, jag låter det gå bra.

Hon var i alla fall inne på det här med en lillebror den våren. Sen när jag väl blev gravid hade hon börjat hoppas på en lillasyster. Hehe...

2 kommentarer:

ryskadockor sa...

Du har så underbara barn! Så fina! Förbli så att de alltid visar kärlek till varandra!
Många kramar till dig!
//Lana

Anna Svensson sa...

Hej hej!
Kikar in hos dig.
Ja de där små gosiga kinderna kan man aldrig få för mycket av.