måndag, februari 04, 2013

Lyx och tjuvar

Idag på badhuset hade vi ett intressant samtal om lyx. Det hela började med att jag sa till Martin att jag var så glad över min lyxiga sovmorgon som jag fick idag. Rut undrade vad lyx var för nåt.

Jag: "Mammor tycker det är lyx att få sova länge på morgonen. Barn tycker det är lyx att få gå på bio eller på McDonalds."
Rut: "(skratt)... Barn tycker också det är lyx att gå på badhuset!"
Jag: "Jaa..."
Rut: "...... Jag tycker det är lyx att få prata med folk som jag inte känner."

Åh, söta Rut. Det där måste ju säga så mycket om hennes personlighet. Hon älskar helt enkelt nya bekantskaper. På badhuset t ex pratar hon med alla. Hon frågar vad de gjort, vad de ska göra och så berättar hon vad hon själv har för sig. Och så pratar hon om ditt och datt.


Varje dag pratar Rut förresten om tjuvar. Det är verkligen något hon funderar mycket på nu för tiden. När vi var i bastun idag så var det en liten kille där inne som också tänkte på tjuvar. Han sa till sin mamma att någon kanske skulle "stula" deras påse nu när de var inne i bastun.

Då fyllde Rut in med en lång utläggning om tjuvar, vad de har för sig m.m. men det hela avslutades med att polisen håller koll på dem och "så det är ingen orsak". Det hela syftade nog till att lugna ner den lilla pojken alltså.

Härom kvällen undrade Rut om alla tjuvar var i fängelset. Jag som ville att hon skulle sova svarade med ett svävande "Jag tror det". Rut: "Annars blir jag jättearg på poliserna!"

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Vilken tjej ni har, hon har många funderingar.
Kram!

Lilian Wahlqvist sa...

Underbart!

Pauline sa...

Nej vi har inte missat några D-droppar. Hur vet du att man kan ge mera?

ryskadockor sa...

Hon är ju så underbar, fina fina Rut! Kom ihåg allt vad hon säger så du kan berätta för henne när hon blir stor! Det kommer att vara mysiga stunder då ni också kommer att få ett gott skratt tillsammans!
Så är det nu för mig och min 20-åriga son! :) <3
kramar! <3

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Det låter så underbart, vilken härlig tjej :)Supersöt bild också!