måndag, juni 19, 2006

Kanske Gud vill ha ett msn-konto

Lyssna, snälla:

Living from the Place of Dreaming
- by Graham Cooke

Han fick bland annat uppleva en gång när Gud sa till honom: "Nu kommer du inte att känna min närvaro på två år". Det första halvåret grät han och försökte få Gud att ändra sig, förgäves. Han uträttade allt möjligt för Gud, profeterade, helade sjuka, själavårdade.. och fick se Gud göra stora saker i andra människors liv, men det kändes aldrig något i honom själv.

Vid ett tillfälle när han var på semester med familjen hade de köpt ett vykort att skicka till någon släkting, och han satt med det ensam på hotellrummet och märkte att han skrev på det:

To God
Wish you were here
Love, Graham

Sen la han kortet i Bibeln. Nästa dag tappade han bibeln på golvet och kortet föll ur. Då stod det:

To Graham
What makes you think I'm not?
Love God

Så småningom en natt vaknade Graham 00:00 och märkte hur Guds närvaro fyllde rummet - och det kändes! Det hade gått precis två år.

Gud byggde tillit.

Det där får man inte höra om i predikan jag länkade till, men man får höra annat bra och jag hoppas att du kommer närmre dina drömmar efter att du lyssnat.


Och jag fick en idé idag.

Man skulle kunna skapa ett msn-konto till Gud. Användarnamn: God. Sen sprider man det och låter människor skriva vad de vill till honom. Sen ska det finnas en hemsida kopplad till detta där man kan samla intressanta saker som skrivs och om det kommer intressanta frågor kan man be över dem och se om Gud säger något och då kan man svara på hemsidan och skicka ett mail till den som skrev frågan. Från själva God-användaren ska det inte komma något. Gud får svara själv som han vill.

Men alla idéer kommer väl ur vad man själv längtar efter. Jag har ibland lättare att skriva än att prata.

Inga kommentarer: