fredag, mars 28, 2008

Vecka 24

"Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna."...gravid.se

När jag blev gravid tänkte jag ganska snart på nu måste man känna in hur mycket ens kompisar har lust att prata om graviditeten och anpassa sig efter det. Det var inte alls svårt och jag trodde inte att det skulle bli det heller. Nu kan jag känna mig lite fånig ibland, när man märker att det inte alls finns något särskilt graviditets-intresse i luften och bebisen sparkar där inne och jag blir alldeles lycklig och vill inte prata om något annat än bebisen. Men det är så mysigt när bebisen där inne gör sig påmind.

Tittade på svt:s Barnmorskorna härom dagen. När en av bebisarna äntligen kom fram grät pappan så mycket och var alldeles till sig. Han grät, jag grät, alla grät... eller nej, det var mest bara vi två. Kändes skönt att se programmet och jag vill se alla. Tänk vad bra det där programmet kommer i tiden.. lagom innan min förlossning!! Känns skönt med kunskap, att vara förberedd och att ge sig själv chans att tänka igenom förlossningen. Jag ser verkligen fram emot det. Det kommer ju vara ens livs upplevelse och erfarenhet - den häftigaste dagen ditintills kanske. Jag vill njuta av den för det känns som att det kommer jag göra (kanske inte hela tiden) även om det gör väldigt ont. Reaktioner från programmet mer konkrekt var att det verkar jobbigt att sy och som att man blir rätt så lullig av lustgas och att jag vill vara försiktig med den.

Har jobbat ikväll. Har inte så ont nu som jag brukar ha. Men jag hade inte så ont som jag brukar ha när jag gick till jobbet. Vilade massor igår och tog det ganska lugnt dagen innan det också så det är väl tack vare det. Det gör mest bara ont i ryggen och bara lite i höfterna.

Det var gott med fläskkarré idag. Jag tycker om att fota mat.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej!
Jag tycker om din blogg, jag tycker att du skriver så fint om allt!
Ha det bra!
Terje

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen!
Kram Bettan

Katarina sa...

Ja, verkligen! Söta du! Kram