fredag, april 04, 2008

Barnmorskor...En bild innan jag och bebisen ska gå till jobbet. Tanterna på jobbet tycker det är jättemysigt att jag har en bebis i magen. En av dem vill alltid känna på magen, fast bebisen brukar alltid vara still då, som oftast när jag jobbar - då vaggas den till sömns. Den rör sig som mest på kvällarna när man har gått och lagt sig. Det är mysigt.

Jag var hos barnmorskan i morse. Jag måste komma tillbaka på måndag igen och kolla blodsockret en gång till för nu var det alldeles för högt. Förhoppningsvis beror det bara på druvjuicen som jag drack till frukosten innan. Hon lyssnade på barnets hjärtljud och jag fick också höra genom en förstärkare. Det pumpade på bra och hon kände också att bebisen höll igång där inne fast jag inte riktigt kände det själv. Hon skulle också mäta symfus/fundus-måttet som det heter, alltså måttet från blygdbenet till livmoderns övre kant. När hon tryckte på blygdbenet med måttbandet började jag gråta. Det sitter ju en stor fog där och det är de jag har problem med. Det gör ont, ont, ont. Jobbar två dagar i veckan numera och det är vad jag klarar av. Då har jag ändå väldigt ont efter ett pass.

Kollade på andra programmet av Barnmorskorna härom dagen och en gång till igår kväll med Martin. Det känns så fantastiskt att de sänder de här programmen just nu lagom innan min förlossning! Det är fantastiska program! Jag grät mig igenom hela progammet (den här gången också typ) när jag såg det själv. Det är så otroligt att se bebisar komma ut i världen och jag saknar min bebis så mycket! Sen när jag ser programmet andra gången gråter jag inte (nästan) men tar in mer och reflekterar mer. Det är så bra. Man bara längtar...

4 kommentarer:

Johanna Söderlund sa...

Hur högt var blodsockret?

Hoppas det är bättre på måndag.

Theresia sa...

8,4 har jag för mig. Hade typ hälften när vi kollade förra gången i december.

Johanna Söderlund sa...

Ja 8,4 är väl inte så farligt om du precis ätit en dålig frukost. Men du borde ju byta frukost då förstås.

I december hade det väl gått längre tid efter måltid?

Theresia sa...

Nej vi kom dit precis efter frukost då också. Men sockerfri den gången...