fredag, mars 16, 2012

Promenader!!!!

Jag fick ju de goda beskeden från min läkare lagom till att jag frisknat till från feber och förkylning, så det är först efter detta som jag haft möjlighet att känna om det känns att mina värden är bättre. Och jo, jag tycker verkligen det känns! Senaste vecken har jag varit väldigt aktiv och jag har också styrketränat lite hemma samt varit ute på promenader ett par dagar. Jag är nästan chockad över hur mycket jag orkar med. Ungefär 7 minuter har jag varit ute per gång. Jag började promenera förra våren också men då orkade jag inte så här mycket första gångerna jag var ute.

Och jag kan nog inte få dig att förstå vilken tacksamhet och lycka jag känner över dessa promenader. Alltså, promenader är ju så otroligt underbart. Man får uppleva naturen, frisk luft, tid att bara rensa tankarna och släppa det som man sysselsätter sig med hemma. Det är så avstressande och känns så nyttigt för hjärnan. Sen har jag ju lite ont i höfterna och promenaden känns som en ljuvlig massage i höfterna. Allt är helt underbart med att få gå ut och gå en stund! Klarar du av att gå långpromenader, räkna det som en enorm lycka!

Samtidigt har min sömn varit kass i drygt en vecka, vilket gör att jag känner att jag måste vara lite extra försiktig med all aktivitet och försöka disciplinera mig att vila mycket också. Men nu är jag så inspirerad och ivrig att få göra allt som jag inte orkat med på en lång tid. Städa, styrketräna, gå och cykla på min motionscykel. Vill vill vill! De senaste två nätterna har jag tagit sömnmedicin och har sovit ok tack vare det men känner ändå att min kropp är i aktiv mode och inte vill vila. Har varit trött, men inte kunnat varva ner.

Det reder säkert ut sig snart. Vila är ju så viktigt för att man ska kunna vara aktiv och att kroppen ska dra nytta och inte ta skada av all aktivitet. Det har jag verkligen fått lära mig under de senaste åren. Det är rätt bra för mig att jag verkligen vet det, annars kan det gå ganska fort att paja både den ork man har och ens förutsättningar att bli starkare.

Så här glad är jag över mina promenader:


3 kommentarer:

Tomas sa...

Oj vad glad du var. Brabra!

Carina sa...

hoppas man får nöjet att gå med dig ngn dag ;)

Theresia sa...

Hoppas jag med Carina! :)