måndag, april 23, 2012

Att fota och fina foton på Rut

Jag är så glad för Iphone och alla bra foto-appar, för det har fått Martin att ta bilder. Vi har haft en rätt bra kamera länge men Martin använder den helt enkelt inte. Nu tar han en massa fina bilder med sin Iphone. Så roligt att man är två som hjälps åt med det tycker jag. Bilder känns roligt och lite viktigt. Man vill ha lite dokumentation över ens liv. Det är också därför jag bloggar. Jag vill minnas någonting av vad som händer i livet, och dokumenterar jag inte på något sätt glömmer jag extremt mycket.

Samtidigt som jag är glad över Iphone är jag lite sur på resten av den konventionella kameraindustrin som inte hänger med i utvecklingen. Folk som har en Iphone slutar ju i stor utsträckning använda sina vanliga kameror. De är ju inte alls användbara om man jämför. Man kan inte dela bilderna enkelt på internet. Man kan inte redigera bilderna direkt i samma apparat utan man måste ha något särskilt (och kanske dyrt) program i datorn.

Konventionella kameror skulle kunna konkurrera med Iphone i användbarhet, men jag tror tillverkarna är för konservativa i sin attityd än så länge. Hoppas det ändras. Tänk om man hade en professionell kamera med samma användarvänliga funktioner som en Iphone när det kommer till just foto. Det skulle vara galet kul, och vilken tillgång!

Njuter i alla fall av de här fina bilderna Martin tagit på Rut idag.1 kommentar:

ryskadockor sa...

Vilken sötis! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana