800 gram köttfärs (jag har frysen full med naturbetesköttfärs, jippi!)
1 gul lök
2 ägg
2 tsk tomatpuré
1,5 tsk dijonsenap
2,5-3 tsk salt
2 krm vitpeppar
ev lite vitlökspulver
2 dl kokosmjölk (eller grädde)
1 dl pofiber
Blanda alla ingredienser utom köttfärsen och mixa ordentligt. Tillsätt köttfärsen och kör en god stund med elvispen (degkrokar) eller lite försiktigare med en mixer. Rulla köttbullar och stek i smör eller kokosfett.
Jag stekte i två pannor och gjorde vanlig gräddsås i den ena. Tänkte att jag skulle testa att göra en variant till mig med kokosmjölk i den andra. När köttbullarna var klara hällde jag på kokosmjölk och en gnutta soja i pannan och lät det koka upp. Jag tycker det blev en rätt så bra brunsås. Visst smakade det lite kokos men har man inget emot det är det en mycket bra alternativ sås. Jättegott!
1 kommentar:
Kanonbra recept! Visst är det kul att använda kokosmjölk i nästan allt istället för grädde! Och det smakar ändå inte direkt kokos!
Receptet sparar jag på en gång!
ha en toppen onsdag!
//Lana
Skicka en kommentar