måndag, oktober 01, 2012

Första dagen

Nu har vi fått njuta av Knut i två månader, och idag är första dagen på den tredje. Det är också första dagen på vårt nya liv känns det som. Vi har nämligen löst problemet med hans mage, men det berättar jag mer om imorgon.

Rut imponerade stort på oss här ikväll genom att självmant städa sitt rum och sedan, utan att vi visste om det, gå och bädda våran och Knuts säng! Och hon gjorde alltihop verkligen väldigt fint! Snacka om att vi och Rut blev stolta!


Sen blev det pannkakor, efter middagen. Egentligen var jag inte så sugen men Rut är typ brödberoende och tjatar om mackor hela tiden så jag ville göra något nyttigare åt henne. Har inte lyckats göra lchf-pannkakor som hon gillat mycket än men ikväll provade jag ett nytt recept.

Hur gick det då?

När Rut väl kommit till bordet smakade hon minimalt av glassen och sa att det var gott, sen ville hon gå från bordet. Sån är hon väldigt mycket... även om hon gillar maten har hon inte tålamod att sitta ner och njuta av den. Därför är det kanske lätt att bli tokig i mackor. De är enkla att äta och man kan springa runt och äta dem (fast det kanske man inte får).

Hursom helst. Jag bad Rut i alla fall smaka en bit av pannkakan så jag skulle veta om hon gillade den eller inte. Sen åt hon betydligt mer med god aptit.

Jag tyckte också att det var väldigt gott och väldigt likt vanliga pannkakor i både smak och konsistens, eller i alla fall som american pancakes.


Jag hittade receptet här men gjorde det mjölkfritt.

3 dl kokosmjölk
0,5 dl vatten
2 msk fiberhusk
4 ägg
lite salt

Vispa samman allt med elvisp och låt stå några minuter. Smeten blir tjock och man får bre ut den lite i stekpannan när man steker. Jag stekte mina i kokosfett men det går lika bra med ister, eller smör. Använd gärna en mindre stekpanna så är det lättare att få bra pannkakor.

Till detta åt vi nygjord hallonglass.2 kommentarer:

ryskadockor sa...

Gott, gott, gott! Visst är det ändå lätt att anpassa sin mat ås att den blir mjölkfri! Glassen måste jag också göra nån gång framöver, den lätt mycket gott! :)
Och vad duktig Rut är, riktig stor tjej nu! Kan tänka mig att hon själv var så stolt! :)
Ha en toppen tisdag!
Kram kram
//Lana

Sonja Kidron sa...

Vad skönt om lilla Knut börjat få ordning på magen! En krånglig mage är nämligen SÅ inte roligt...
Hoppas det även kan hjälpa dig att få sova lite mer under nätterna!

Ha en riktigt fin tisdag!
/ Sonja